Bu Blogda Ara

14 Şubat 2011 Pazartesi

PRATİK TATLILAR...

MİSAFİR GELİNCE NE YAPACAĞIM DİYE DÜŞÜNEN HANIMLARA PRATİK TATLI TARİFİ:)

MUHALLAEBİLİ PRENSES TATLISI

MALZEMELER
2yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao

MUHALLEBİ İÇİN:
2,5 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı un
1 lt. süt
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
üzeri için kakao

YAPILIŞI

Yumurtaları şekerle iyice beyazlaşıncaya kadar çırpalım.( kekin daha fazla kabarması için yumurtaların sıcak olması tavsiye edilir.) Üzerine yağı,sütü ekleyim bir kere daha çırpalım.Ardından unu'nu ekleyip kabartma tozunuda koyup karıştıralım.Son olarak kakao yu ekleyip yağlanmış dikdörtgen bir borcama boşaltalım.Önceden ısıtılmış 175 c lik fırında pişirelim. 10 dk yeterli olabiliyor.
Daha sonra bir tencereye sütü boşaltalım ve üzerine unu, şekeri ilave edelim.Ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp üzerine krem şanti ile vanilyayı dökelim ve bir mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpalım. Fırından çıkarttığımız kekeimiz 5 dk soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.Pişirdiğimiz muhallebiyide kekin üzerinide dökelim ve üzerini kakao ile kaplayalım.Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder